Klankschalen

De klankschaal en tingsha’s zijn een goede hulpmiddel bij het zelfherstellende vermogen van het etherische lichaam. Het etherische lichaam is de aura van het fysieke lichaam waarin de meridianen en chakra’s liggen. Zo kan het netwerk van verbindingsdraden opnieuw worden gesponnen. Dit is merkbaar bij het aanslaan van de tingsha’s. In mijn praktijk voelen mijn cliënten vaak een trek in hun onderrug en komt een koude rilling.

 

Vochthuishouding

Klankschalen kunnen ons weer   op   onze   oorspronkelijke   trilling   brengen.   Ons   lichaam   reageert   sterk   op   de   trilling   van   klankschalen,   doordat   we   voor   een   groot   deel   uit   water  bestaan.   De   trilling   van   de   klankschalen   zet   dus   ons   vocht   in   ons   lichaam   in   beweging. We bestaan uit 80 procent uit vocht. Denk aan hoeveel vocht in je hersen- en ruggenmergvloeistof liquor cerebrospinale, Bloed, bloed in de spieren en in alle cellen.

In mijn praktijk gebruik de klanken en de trillingen van gongs, klankschalen, tingsha’s en bellen en windgongs.

Trilling van de klankschaal

Met de trilling wordt een innerlijke massage gegeven. Als je acupressuurpunten stimuleert dan gebeurt met spanning in het lijf door druk te geven op het punt. Met bijvoorbeeld een klankschaal gebeurt dit zonder fysieke druk op het acupressuurpunt en kan daardoor dieper in het lijf komen.

Hierdoor komt er een beweging en kunnen blokkades minder worden en kan het originele herstellende zelfvermogen weer meer activeren.

De afvalstoffen kunnen zo ook verschuiven en uit het lichaam gaan. Daarom is het van belang om vochthuishouden goed op peil te houden met het drinken van water.